tiistai 15. heinäkuuta 2008

Tuliset guacamole-tortillarullat

Meksikolainen kanasalaatti taidetaan muiden salaattien runsauden vuoksi jättää pois. Alkupalaksi olisi kuitenkin kiva saada jotakin meksikolaista ja muistinkin, että olen tehnyt Santa Marian tulisia guacamole-tortillarullia joskus kun tuli vieraita. Valmistus onnistui hyvin etukäteen ja olivat taivaallisen hyviä ja sopivat juuri alkupalaksi. Rullat voivat aueta aika helposti ja niiden ottaminen voi olla sotkuista jos niitä ei lävistä cocktailtikulla tai jollakin nätimmällä cocktailjutulla.

Tuliset Guacamole-tortillarullat
noin 40 palaa


1 pkt Red Fusion Chili & Jalapeño Tortilla 336 g, 8 kpl

Guacamole:
2 avokadoa
1 pussi Guacamole mix 20 g
1 limen mehu ½ dl
Jalapeño Red Hot 215 g / 110 g
1 ruukku tuoretta korianteria
140 g parmankinkkua ohuina siivuina

VALMISTUS
Valmista guacamole pussin ohjeen mukaan. Lisää limemehu. Levitä jokaiselle tortillalle tasainen kerros guacamolea (2 rkl). Ripottele guacamolen pinnalle hienonnettua korianteria ja jalapeñoa. Laita päälle ohuet kinkkusiivut. Kääri tortillat rullalle. Kääri tiukasti jokaisen rullan ympärille muovikelmua ja anna maustua jääkaapissa noin 40 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa rullat terävällä veitsellä 1 cm:n levyisiksi paloiksi. Tarjoile!


Jos muistan ihan oikein sekoitin sauvasekoittimella myös jalapenot guagamolen sekaan, niin sai maistettua miten tulisia rullista tulee. Väliin laitoimme kinkun sijaan kalkkunasiivuja ja vielä salaatinlehden.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan herkistyin blogia lukiessani, erityisen koskettavaa oli anoppisi antama vihkisormuksesi. Kaunis tarina ja häikäisevän upea sormus!