maanantai 14. heinäkuuta 2008

Polttarit - täydellinen päivä

Polttarit on nyt takana ja mieli on vähän haikea :) Päivä oli ihan mielettömän kiva ja hyvin järjestetty. Kaikkea en millään saa tähän kirjoitettua, mutta jos jotain:

Aamulla kaaso soitti kahdeksan aikoihin, että voiko tulla käymään. Pelästyin, että tuliko lähtö jo nyt vaikka kahdestatoista oli alun perin puhetta. Pakkasin jo tavaratkin nopeasti ennen kuin kaaso puolen tunnin päästä soitti, että on nyt meidän talon edessä. Antoikin vaan ohjelapun käteen ja lähti jatkamaan matkaa.

Ohjeiden mukaisesti pakkasin tavarat ja suunnistin kirjastolle kello 12. Siellä odotti kaaso toisen lapun kanssa. Minun piti hakea kirjastosta Tommy Tabermannin runokirja, ostaa askarteluliikkeestä mustaa ja punaista massaa, ruokakaupasta mango, hunajameloni, kiivejä ja ananas sekä vielä luontaistuotekaupasta turve- tai mutakäsittely. Tämän jälkeen mentiin meidän kantapaikkaan juomaan siiderit ja muu porukka saapui paikalle. Meitä taisi olla yhteensä 10 henkeä ja oli ihan mahtavaa miten moni pääsi paikalle, kiitos!

Juomien jälkeen jatkettiin matkaa joen yli Porin Puuvillaan, jossa sijaitsee myös yliopistomme. Emme kuitenkaan menneet sinne, vaan taistelulajien harrastajien tiloihin. Minulle ja muulle ryhmälle oli järjestetty yksityistunti naisten itsepuolustuksesta! :) Hieman yli tunti sitten mätkittiin toisiamme lattiaan ja lihakset on edelleen tosi jumissa, mutta kivaa oli!

Tämän jälkeen mentiin sitten kaason kotiin loppuajaksi. Ensin juotiin kuohuviiniä ja samalla maisteltiin vaahtokarkkeja ja mansikoita (luksusta!). Sitten osa porukasta valmisteli grillausta ja minulle annettiin muovailumassat ja niistä piti tehdä kaksi asiaa jotka kuvaavat minun ja sulhasen suhdetta ja kaksi asiaa, jotka kuvaavat meidän tulevaisuutta (jos oikein muistan). Muotoilin ruokaa, lentokoneen, kissan ja nuotin. Runokirjasta piti valita kaksi runoa, jotka kirjoitin kahteen tyynynliinaan. Lisäksi tein vielä kaksi vihtaa saunomista varten.

Morsiussauna olikin sitten perinteitä täynnä! Lauteilla oli pellavaliinat ja minulla myös niitä kuusenhavuja, jotka pisteli mukavasti. Se, joka istuu minun jälkeeni havujen päälle, pääsee seuraavaksi naimisiin. Kaaso ja siskoni vihtoivat selkääni ensin toisella vihdalla, jolla karkotettiin entiset miehet pois ja vihta vielä olisi kuulunut polttaa tämän jälkeen. Toisella vihdalla sitten toivotettiin tervetulleeksi uusi tulevaisuus ja tämä vihta heitettiin talon katolle tuomaan lapsionnea. Viidennellä kerralla vihta vasta katolle meni ja jäi varsi ylöspäin, eli meille tulee ensimmäisenä poika. Saunominen jatkui niin, että selkäni pestiin karkealla suolalla ja jauhoilla, päähäni rikottiin lapsionnea tuomaan kananmunia ja pöydällä oli myös leipää ja viinaa, että talossa olisi aina leipää ja viinaa (varsinkin meidän talon viina-asioista oltiin huolissaan, koska sulhanen ei juo lainkaan :)

Kaiken tämän sotkuisen puuhan jälkeen jatkettiin vielä sotkuisemmalla mudalla :) Muta kyllä teki hyvää iholle ihan selvästi, mutta hiuksiin sitä ei kannata laittaa. Hiuksista tuli tosi kuivat ja kahden hoitoainekäsittelynkin jälkeen vielä takussa. Kiukaalle kuului myös muuten heittää olutta, mikä ei todellakaan haissut hyvältä :)Suosittelen saunakäsittelyä jokaiselle tulevalle morsiamelle!

Loppuilta sitten grillattiin vaahtokarkkeja ja hedelmiä ja syötiin salaattia ja patonkia. Ruoka oli kokonaisuudessaan tosi maukasta ja sää suosi koko päivän ajan.

Kaasolle ja vieraille mitä suurimmat kiitokset! Päivä oli kuin juuri minulle suunniteltu!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa hauskalta. Itsekin olen siinä iässä, että polttareita ja häitä tuntus piisaavan ;) Kiva idea pitää blogia häiden valmisteluista, sit on kiva lukea juttuja itsekin jälkikäteen. Onnea tulevalle hääparille! :)

-Niina- kirjoitti...

Kivaa oli, kiitos kaikille osapuolille minunkin puolestani!