tiistai 15. heinäkuuta 2008

Intialainen kanacurry

En muista enää mistä olen tämän ohjeen napannut, mutta täytyy sulhaselta illalla kysyä jos hän muistaisi.

Tämän ohjeen mukaan teen häihin kasviscurryn. Pohjan teen varmaan tällä viikolla jo pakkaseen odottamaan. Alla oleva ohje on noin 3-4 hengelle. Kasvisversion ajattelin tehdä häihin noin 10 kertaisena.

INTIALAINEN KANACURRY

50 g voita
4 laakerinlehteä (en ole laittanut, koska ei ole ollut)
10 kardemummaa (jos ei ole kokonaisia niin varmaan 1 tl valmista)
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
1 tl fenkolia
1 tl jeeraa (juustokuminaa)


Voi pannulle ja mausteet yhteen sekoitettuna joukkoon noin 5 minuutiksi (varo polttamista). Me olemme käyttäneet kokonaisia vihreitä kardemummia, joissa on siis kuori. Laitan ne ensin mortteliin ja jauhan kuoret irti ja noukin ne pois ennen pannuun laittamista.

5 valkosipulinkynttä
2 rkl inkivääriä raastettuna
noin 3 esikypsytettyä porkkanaa
1 nippu korianteria
2 dl tomaattisosetta
1 sipuli
5 rkl currytahnaa
1 rkl fariinisokeria
1 tl suolaa


Ensin heitän mausteiden perään sipulin, valkosipulit ja porkkanat pilkottuna. Tomaattisose kannattaa olla valmiina, sillä seos palaa pohjaan helposti. Tämän jälkeen loput aineet pannulle ja annetaan olla noin 5 minuuttia.

Noin 400 g broilerin rintafileetä paloiteltuna

Annetaan kanan kypsyä noin 20 minuuttia, jonka jälkeen lisätään:

2 dl ruokakermaa
4 rkl mantelijauhetta
2 tl garam masalaa


Ja tämän jälkeen pitäisi antaa hautua ainakin puoli tuntia.

Tämä ei ole turhan tulista, vaan enemmänkin vahvasti maustettua. Tulipas nälkä, kun tätä kirjoitti :)

Ei kommentteja: