torstai 26. kesäkuuta 2008

Koristeluapua!

Kaipaisin hieman ideoita "maljakoiden" koristeluun. Saan töistä 10 kpl 3 litran tai 1 litran peltisiä maalipurkkeja, joiden ulkokuori on kirkasta hopean väristä metallia. Kolmen litran purkkien yläosassa on kuitenkin firman logoja ja alhaalla yhteystiedot ja ne pitäisi ainakin saada peittoon. Mutta millä? Ja mitä muuta purkkien koristeluun voisi käyttää? Servettejä? Pitsinauhaa? Silkkinauhaa?

Samaa ideaa halvoista maljakoista käytettiin isäni 50v synttäreillä, mutta purkit jätettiin kokonaan koristelematta. Silloin purkit taisivat olla väriltään kokonaan valkoisia ja hieman roikkuvat kukat peittivät purkin melkein täysin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisko ihan älytön ajatus tuunata purkkien kylkeen vaikka servettiä sellaisella "servettilakalla"..? Joku nätti, muuhun kattaukseen sopiva väri. Askarteluliikkeistä löytyy sellaisia ja varmaan saa hyviä neuvojakin!
Muutenkin kannattaa käydä esim. Sinellissä harrastamassa teollisuusvakoilua, niillä on aina paljon kauniita malleja esillä! Taitaa olla netissäkin muuten!

Anonyymi kirjoitti...

No niin, luulin tulevani antamaan originellin vinkin, mutta kolmasnainen ehti jo. Hänkin lienee tarkoittanut decoupage-tekniikkaa. Helppo ja halpa(?) tapa uudistaa esineitä!

Täällä tietoa decoupagesta:
http://www.kolumbus.fi/taitaville/ruukku.htm

Ja täällä ihailemani tuoli, toteutettu decoupage-tekniikalla:
http://www.lettu.vuodatus.net/blog/804540

Ja eihän niitä maljakoita/purkkeja tarvitse kokonaan tällä peittää. Tai voit yhdistellä: osan jättäisi sellaiseksi hopeiseksi, osasta peittäisi decoupagella vain häiritsevät kohdat tai muuten vain osan, ja loput peittäisi kokonaan decoupagella. Tulisi varmasti todella nättiä ja uniikkia! =oD