perjantai 27. kesäkuuta 2008

Kahville

Tänään menen kaason kanssa kahville pitkästä aikaa.

Kahvista tulikin mieleen, että eilen laskeskelin kahvipöydän tarpeita 80 hengelle:
4 kpl 500 gramman kahvipaketteja
2 kg sokeria paloina (tuntuu vähän isolta määrältä?)
3 litraa maitoa
2 litraa hyla-maitoa
1 litra kermaa
50 pussia teetä (loput voi käyttää itse)
makeutusainetta

Jos jokainen vieras juo 3 dl kahvia (2 kuppia), niin vettä tarvitaan 24 litraa. Tuleva anoppi on työpaikaltaan saanut ison 4 litran kahvinkeittimen. Samanlaista keitintä käytettiin myös isäni 50v juhlissa ja muistaakseni keitin oli tooooosi hidas, eli keittäminen täytyy aloittaa ajoissa. Täytyy myös tarkistaa millainen keitin juhlapaikalta löytyy. Ja kannattaako kahvin menekki laskea 80 vieraalle vai riittäisikö 60 hengellä laskeminen?

Onko muuten vinkkejä, miten pidetään kirjaa mikä on kenenkin kuohuviini- tai viinilasi juhlien jälkeen? Kuohuviinilasit nyt on samanlaisia varmaan kaikki, mutta viinilasien ja muiden astioiden jakaminen omiin paikkoihinsa juhlien jälkeen huolettaa.

Ai niin, kuohuviinilaseja sai ainakin Porin Citymarketista 6 kpl hintaan 1,79! Uskomattoman halpoja! Meillä on nyt kotona laseja 24 kpl, äidillä 12+10 kpl, anopilla 12+kaapista löytyvät ja anopin äidillä x kappaletta. Yhteensä siis ainakin 58 lasia hankittu.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä joku pieni tarra pohjaan? Kullekin oma koodi siihen tms. Tai laittaisko jotain nättiä lahjanarua jalan ympärille, kullekin oma värinsä..?