maanantai 25. elokuuta 2008

Pannukakkuja ja pitkiä ranskanperunoita

8 päivää häämatkaan! Työt loppuu perjantaina ja sit se matkakuume vasta kunnolla iskee. Netistä oon koittanu katsella museoita ja keikkoja. Täytyy sieltä ostaa joku lehti, josta näkis viikon tapahtumat.

Ravintoloita on melko turha etukäteen katsella. Yleensä ollaan menty sellaiseen, joka näyttää hyvältä ja jossa on ruokalista ulkona englanniksi ja hinnat kohdallaan. Amsterdamissa onneksi puhutaan hyvää englantia, joten sen kanssa ei tule ongelmia. Pannukakut, leivonnaiset ja pitkät kadulla myytävät ranskikset ovat kai maan herkkuja. Lisäksi indonesialainen ruoka on siellä todella hyvää.

Kanaaleita on enemmän kuin Venetsiassa ja olisikin tarkoitus mennä jollekin veneajelulle. Ja aiomme myös ehkä käydä yhden päivän matkalla jossain toisessa kaupungissa jos tekeminen Amsterdamissa loppuu.

Onkos teillä matkavinkkejä?

3 kommenttia:

Rauna kirjoitti...

Jokin kaunis merenrantakaupunki voisi olla mukava. Haagissa olen käynyt, mutta en ehkä menisi sinne häämatkalla. Antwerpen on kuulemma tosi kiva. Itse lähtisin ehkä käymään jossain kauempana, jos aikaa olisi riittävästä. Matkustaminen kun on niin helppoa Keski-Euroopassa. Bryssel on lähellä ja sinne menee intercityjuna noin tunnin välein, se maksaa n. 34 euroa (yhdensuuntainen lippu) ja matka kestää 2,5 h. Brysselin lähellä on myös kaunis Brügge. Juna-aikatauluja: http://www.ns.nl/cs/Satellite/ns2007/en/mainmenu/include/1193053691834/travelers?p=1193053691834

Löysin sattumalta eräiden häämatkalaisten kertomuksen Amsterdamista. Siitä voi ainakin vähän fiilistellä. http://anskun.helmiblogit.mtv3.fi/2008/08/02/iloinen-amsterdam/

Rva Pippuri kirjoitti...

Kiitos ihan mahtavista vinkeistä! Brügge kiinnostais kyllä kovasti, mutta eiköhän me joku Amsterdamin lähellä oleva kaupunki valita jos päätetään pääkaupungista poistua.

Tanja kirjoitti...

Onpas hieno! :)